Piscina de l'Ametlla del Vallès
Piscina de l'Ametlla del Vallès

Polèmica per la consulta sobre el topless a la piscina de l'Ametlla del Vallès

Les dones de l'Ametlla del Vallès votaran el 15 de maig si poden fer topless a la piscina municipal

Actualitzat

L'Ametlla del Vallès farà una consulta entre les dones empadronades a la localitat majors de 16 anys, per preguntar-los si volen que es permeti la pràctica del topless a les piscines municipals.

La consulta serà al 15 de maig i ja està generant polèmica. Un col·lectiu reclama que no s'hauria de fer perquè fer topless "hauria de ser un dret":  


La iniciativa ha sorgit després que l'estiu passat s'impedís a dues usuàries d'una piscina estar sense la part de dalt del banyador a les instal·lacions. La policia local va avisar que si no es tapaven, avisarien als Mossos d'Esquadra. Uns dies més tard, va haver-hi una protesta per part d'una vintena de persones del poble per reivindicar que tothom pot anar com vulgui.

La regidora de Comunicació, Dolors Ferrer, va rebre una instància demanant si es podia canviar el punt de la legislació que prohibeix fer topless a les piscines municipals. Des de l'Observatori d'Igualtat de Gènere de la Generalitat es va recomanar que es fes la pregunta entre el col·lectiu afectat.
 

"Inicialment ens vam plantejar que aquesta consulta només es fes entre les dones que contractessin l'abonament d'estiu de les piscines, però finalment hem decidit estendre la iniciativa a totes les ciutadanes majors de 16 anys que estiguin empadronades a l'Ametlla, perquè n'hi ha moltes que fan ús d'aquests equipaments amb entrades puntuals de dia."


Així, a meitats del mes de maig, coincidint amb la posada a la venda dels abonaments d'estiu de les piscines de Ca l'Arenys i Can Camp, s'iniciarà un procés consultiu online que durarà entre tres i quatre setmanes. El resultat serà vinculant.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut