Regne Unit

Comença el judici contra els dos metges autors de l'atemptat fallit contra l'aeroport de Glasgow

Arrenca el judici per l'atemptat fallit a l'aeroport de Glasgow, a Escòcia, l'any passat. La fiscalia britànica acusa dos metges d'origen jordà de voler cometre assassinats de manera indiscriminada i a gran escala estavellant un vehicle carregat d'explosius contra la terminal. Els acusats són l'iraquià Bilal Abdullah, de 28 anys i exfacultatiu del Royal Alexandra Hospital de Paisley, a Escocia, i Mohammed Asha, un neuròleg de 29 anys que va treballar en el Royal Shrewsbury Hospital i el Princess Royal Hospital de Teldford, Anglaterra.

Actualitzat

El 30 de juny del 2007, Abdullah anava de passatger en un jeep conduït per un altre metge, Kafeel Ahmed, de 27 anys, que va intentar encastar-se contra la principal terminal de l'aeroport de Galsgow. Ahmed, d'origen indi, va morir el 2 d'agost a l'hospital on va ser traslladat. Asha, considerat el cervell de l'operació, va ser detingut el mateix dia de l'atemptat en una autopista a prop de la població de Sandbach, a Cheshire. El 29 de juny, el dia anterior a l'atemptat, la policia va trobar en el centre de Londres dos Mercedes carregats amb cilindres de gas i gasolina i detonadors de telèfons mòbils.

En el judici, que ha començat aquest matí en el tribunal de Woolwich, la fiscalia ha dit que els acusats, que havien anat al Regne Unit per estudiar i treballar en el servei públic de salut, eren membres d'una cèl·lula terrorista islamista que volia mantenir l'estat de por que van provocar els atemptats del 7 de juliol del 2005 a Londres. Segons l'acusació, van fer servir la seva intel·ligència i coneixement acadèmics per amagar el que feien i van passar diversos mesos comprant cotxes, llogant propietat i preparant bombes.

Pel fiscal, només "la sort" va salvar de la mort moltes persones ja que el Mercedes aparcat a la capital britànica el 29 de juny no va explotar. Això va permetre obtenir pistes per localitzar els autors dels atemptats.

Anar al contingut