L'alcadessa de Barcelona, Ada Colau, en la declaració institucional d'aquest dijous
L'alcadessa de Barcelona, Ada Colau, en la declaració institucional d'aquest dijous

Colau: "No oblidarem mai les víctimes del 17A. Som i serem una ciutat de pau"

Actualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que Barcelona no oblidarà "mai les víctimes" del 17 d'agost. En una declaració institucional la vigília del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Colau també ha ressaltat que el consistori ha treballat amb "molta cura" perquè l'acte institucional de demà tingui les víctimes com a "úniques protagonistes":

"Fa un any, Barcelona va patir l'atemptat terrorista més sagnant dels darrers 30 anys, des de l'atemptat d'Hipercor. No podem i no volem oblidar-nos d'aquells fets. No oblidem ni oblidarem mai les víctimes: les 16 persones que van morir com a conseqüència dels atacs de Barcelona i Cambrils i les prop de 150 persones que van resultar-ne ferides."

Colau ha afirmat que Barcelona continuarà sent "una ciutat oberta i solidària, orgullosa de la seva diversitat i contrària a la guerra i a la violència".

"Som i serem una ciutat de pau, una ciutat valenta que s'enfronta al terror amb l'amor, una ciutat oberta a totes les persones que fugen de la guerra, de la fam i de la violència."

L'atemptat a la Rambla no ha fet, segons Colau, que els barcelonins renunciessin als seus "valors i conviccions", que, un any després, "són més forts que mai". Ha qualificat l'acció d'"acte covard" i ha dit que la cèl·lula que va atemptar "en un dels passeigs més estimats i més visitats de la nostra ciutat" van aconseguir fer mal, però no van poder "contagiar el seu odi":

"Volien fer-nos mal i van aconseguir-ho. Però no van aconseguir contagiar-nos el seu odi."

L'alcaldessa ha recordat que els dies posteriors a l'atac del 17A van ser "tristos", però també d'"orgull" d'una ciutat que davant les dificultats "sap treure el millor de si mateixa".

"Orgull d'una ciutadania que va omplir de forma espontània la Rambla de mostres de dol i va omplir places i carrers al crit de 'No tenim por'. Orgull d'una ciutat que estima la pau i la diversitat amb la mateixa força que rebutja la violència i el racisme."

 

Colau, durant la declaració institucional la vigília del primer aniversari del 17A (EFE)

 

L'alcaldessa de Barcelona ha fet un agraïment a la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra, els cossos de seguretat de l'Estat, els Bombers, els professionals de serveis de salut i emergències, i el cos consular, "per la seva professionalitat i dedicació":

"El 17A i els dies posteriors van donar el millor de si mateixos en el pitjor moment per a tots nosaltres."

També ha agraït la tasca dels "treballadors de la Rambla, que van ser els primers que van obrir els seus comerços per donar refugi i assistència a les persones que van quedar ferides".

Colau no ha pogut evitar plorar en recordar un per un els noms de les víctimes mortals del 17A: Pepita Codina, Maria Correia, Bruno Gulotta, Carmen Lopardo, Francisco López, Ian Moore, Silvina Alejandra Pereyra, Pau Pérez, María de Lurdes Ribeiro, Lucca Russo, Ana María Suárez, Jared Tucker, Elke Vanbockrijck, Désirée Zolotas "i els petits de només 7 i 3 anys" Julian Cadman i Xavi Martínez.

"Els barcelonins sempre us tindrem al nostre cor i a la nostra memòria."

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsAda Colau
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut