Barcelona

Colau es presenta a la seu ocupada de Movistar i s'ofereix com a mediadora amb Telefónica

Els Mossos han comunicat als tancats, aquest divendres a la tarda, l'ordre de desallotjament del jutge

RedaccióActualitzat

La líder de Barcelona en Comú i probable futura alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, s'ha presentat avui a la tarda a la botiga de Movistar del Portal de l'Àngel i ha demanat a la companyia que retiri la petició de desallotjament dels vaguistes que fa set dies que ocupen l'immoble.

Colau considera que una ciutat pròspera com Barcelona no pot tolerar un desallotjament per part d'una multinacional que té "milers de milions de beneficis".

La líder de Barcelona en Comú s'ha ofert com a mediadora entre la companyia, els Mossos d'Esquadra i els treballadors de les empreses subcontractades que fa 53 dies que protagonitzen una vaga indefinida.

"Com a futura imminent alcaldessa d'aquesta ciutat interpel·lo a Telefónica que s'assegui a negociar i que reconegui els treballadors que estan demanat negociar sobre drets laborals bàsics"

Colau demana a Telefónica que retiri la demanda de desallotjament.

Visita sorpresa

Colau ha arribat per sorpresa a la seu de Movistar poc després de les tres de la tarda i s'ha reunit durant mitja hora amb els treballadors, a qui ha dirigit un breu discurs.


Colau no ha estat l'única alcaldable que ha anat a la tancada de Movistar. També han donat el seu suport als treballadors la regidora electa María José Lecha, de la CUP, el diputats d'EUiA David Companyon i Josep Nuet i el d'Esquerra, Joan Tardà.


Lecha s'ha compromès a aprofitar la seva entrada al consistori de Barcelona per "portar les lluites del carrer a l'Ajuntament". Tardà ha assenyalat de la seva banda que "si es perd aquesta vaga es normalitzaran un nou tipus de relacions laborals". 

El degà del col·legi d'advocats de Barcelon, Oriol Rusca, també s'ha acostat a la botiga ocupada per oferir la seva mediació. L'empresa, però, ha rebutjat la intermediació, segons denuncia el diputat d'ICV-EUiA David Companyón.

El jutge ordena el desallotjament

Això ha passat el mateix dia que el titular del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona ha acordat el desallotjament del centenar de treballadors que estan tancats des de dissabte a la botiga de Movistar a la plaça de Catalunya de Barcelona per reclamar millores laborals.

Els Mossos ja han comunicat aquest divendres a la tarda l'ordre de desallotjament del jutge als tancats.

Els concentrats, subcontractats per Telefónica a través d'una altra empresa, fan vaga des de fa més de 50 dies i han dit que no marxaran de la botiga fins que es trobi una solució a la seva situació laboral.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut