Ciutadans es queda sol amb la moció contra l'adoctrinament a les aules catalanes

El PNB ha qualificat Toni Cantó de "racista i fonamentalista" per la seva defensa de la moció, En Comú Podem ha acusat Ciutadans de buscar la provocació i el PP s'ha abstingut

RedaccióActualitzat

Ciutadans no ha aconseguit el suport del PP i del PSOE a la seva moció per combatre l'adoctrinament a les aules de Catalunya en el ple del Congrés dels Diputats de dimarts. El PP ha presentat una esmena que, segons la formació taronja, implicava "descafeïnar" la seva proposta i, per tant, l'han rebutjat.

Finalment, els populars han decidit abstenir-se i la iniciativa no ha prosperat. El debat, que ha estat presentat pel diputat de Ciutadans Toni Cantó, ha desembocat en una bronca parlamentària. El portaveu del PNB, Aitor Esteban, ha qualificat Cantó de "racista, sectari i fonamentalista".

La diputada del PDeCAT Lourdes Ciuró ha respost Cantó amb una botifarra quan el diputat de Ciutadans ha recordat a la formació independentista que cal assistir als plens, en clara referència a l'absència d'aquesta formació la setmana passada quan es va convocar l'aturada general a Catalunya.

En la seva intervenció Joan Mena, d'En Comú Podem, ha dit que els responsables de Ciutadans "o tenen molt mala fe, o no han trepitjat mai una escola catalana, o les dues coses", i els ha acusat d'haver presentat aquesta moció amb la intenció de provocar:

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut