Niamey, Níger

Cinc morts i vuit esglésies cremades al Níger en la segona jornada de protestes contra les caricatures de Mahoma

L'ambaixada de França al Níger recomana als seus ciutadans evitar sortir al carrer davant l'augment de la violència contra els interessos francesos

RedaccióActualitzat

Segona jornada consecutiva de violència al Níger per les protestes contra la nova caricatura de Mahoma publicada pel setmanari francès "Charlie Hebdo". Cinc persones han mort i diverses han resultat ferides. 

Els manifestants han cremat vuit esglésies, la major part evangèliques, prop de la capital, Niamey. També han atacat una oficina de policia i empreses de capital francès. En la protesta al carrer també s'han cremat banderes franceses.

Divendres, dia sant per als musulmans, es van produir les manifestacions més violentes. A la ciutat de Zinder van morir cinc persones a causa de les protestes. El cos d'un dels morts es va trobar a l'interior d'una església catòlica que els manifestants havien incendiat.

Quedar-se a casa

Davant l'augment de la violència, l'ambaixada de França al Níger ha demanat als ciutadans francesos que es quedin dins de casa i evitin sortir al carrer. El Níger és una excolònia francesa amb més del 80 per cent de població musulmana.

La policia nigerina ha ordenat la detenció de quatre imams acusats d'incitar les protestes a Niamey.

Les protestes també s'han fet sentir al Pakistan, on s'han manifestat un grup d'advocats per demanar una legislació internacional contra la blasfèmia.

Charlie Hebdo

Mentrestant, l'editora del setmanari Charlie Hebdo ha anunciat una ampliació de la tirada de fins a 7 milions d'exemplars, ja que l'edició especial publicada després dels atemptats jihadistes de París es va esgotar en poques hores.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut