Barcelona

Chacón afirma que el PSOE té molt avançades les negociacions amb Ciutadans

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la diputada socialista s'ha mostrat confiada que Podem s'abstindrà per facilitar un govern del PSOE amb el suport de C's

RedaccióActualitzat

El PSOE té molt avançades les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez amb el suport de Ciutadans. Ho ha confirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" la diputada socialista al Congrés Carme Chacón:

"Tenim avançades negociacions amb Esquerra Unida. I tenim avançades negociacions amb Ciutadans, que aquesta tarda poden prendre més o menys cos, això ho decidiran els equips negociadors. en una nova reunió (...) És que només dos grups no sumem. Quan arriba algú i diu que hi ha vetos, que hi ha exclusivitat, que 'si seus amb mi no pots seure amb algú altre'... és que hi ha gent que no fa números."

Lluny d'arribar a un acord amb Podem, Chacón s'ha mostrat confiada que la formació de Pablo Iglesias s'acabarà abstenint per facilitar un govern liderat per Pedro Sánchez amb el suport de Ciutadans. En canvi, ha descartat del tot que el Partit Popular pugui facilitar la investidura amb una abstenció:

"No veig el PP ara mateix capaç de tenir la generositat de fer un pas al costat, de fer el que tothom sap que ha de fer, que no és passar pel govern sinó passar per la depuradora, passar per la netejadora, regenerar-se i apostar per un altre lideratge, i, mentre fan tot això, apostin perquè la voluntat de la gent, que és aquest govern de canvi, sigui possible."

A Podem també li ha retret que negociï primer a través de rodes de premsa abans que en una taula.

Rivera: "Negociacions serioses"

Des de Ciutadans, el seu president, Albert Rivera, també destaca la solidesa de les converses amb el PSOE. El líder de C's diu que no hi ha cap preacord perquè el seu partit faci costat a Sánchez, però sí "negociacions serioses". Rivera ha explicat en una entrevista a TVE que falta poc per a la votació i que "aquesta setmana" s'hauria de saber si el PSOE tria el "model" de Podem de "més impostos, atur i referèndums separatistes" o el de Ciutadans, "constitucionalista, d'igualtat dels espanyols, reformes democràtiques, i no més impostos ni més atur".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut