Barcelona

CEO sobre l'1-O: 67,5% de participació. 62,4% a favor del "sí" i 37,6%, del "no"

Junts pel Sí tornaria a guanyar les eleccions al Parlament, amb gairebé el mateix nombre de diputats que ara, entre 60 i 63

RedaccióActualitzat

A 71 dies per al referèndum, el 67,5% dels catalans asseguren que aniran a votar l'1 d'octubre encara que el referèndum es convoqui sense acordar-lo amb el govern espanyol. 

Segons el darrer baròmetre el CEO, que s'ha fet públic aquest matí, d'entre els que asseguren que aniran a votar, un 62,4% es decantaran pel "sí" a la independència, i un 37,6 per cent votaran "no".  

Ara bé, si ampliem el focus sobre el total de la societat, tant els que aniran a votar com els que no, al CEO augmenta la distància entre contraris i partidaris de la independència. Un 49,4% dels catalans estarien en contra que Catalunya esdevingui un estat independent, mentre que els partidaris serien un 41,1%, una diferència de més de vuit punts. El "no" creix un punt des de l'anterior enquesta mentre que el "sí"en baixa tres. 

També augmenten els indecisos, que han passat de 7,2% a 9,5% ara.

El director del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, Jordi Argelaguet, assegura que l'increment dels contraris a la independència "no és significatiu en termes estadístics". Però sí que ho és "el retrocés de gairebé tres punts dels partidaris de la secessió" i ha destacat que s'acosta a nivells de fa quatre anys.

 

 

Si se celebressin eleccions al Parlament de Catalunya, Junts pel Sí les tornaria a guanyar i es quedaria amb gairebé el mateix nombre de diputats que ara. Obtindrien entre 60 i 63 escons.

La segona força continuaria sent Ciutadans, tot i que baixaria entre 3 i 5 escons. Ciutadans es manté com a principal força de l'oposició amb una forquilla d'entre 20 i 22 diputats.

També perdria escons la CUP, entre 2 i 4, i aconseguiria entre 6 i 8 seients al Parlament.

La resta de partits pujarien una mica. El PSC n'obtindria entre 17 i 20, Catalunya Sí Que Es Pot augmentaria el seu percentatge de vots i obtindria entre 15 i 17 escons i el PP es mantindria igual, amb uns 11 diputats. 

Sobre valoració de líders polítics, l'únic que arriba a l'aprovat és Oriol Junqueras. El president Carles Puigdemont és segon i Xavier Domènech és tercer. 

L'enquesta s'ha fet a 1.500 persones entre el 26 de juny i l'11 de juliol, 1.121 a la província de Barcelona, 140 a Girona, 85 a Lleida i 154 a Tarragona.
 

 

 

Anar al contingut