Alacant

CCOO i UGT veuen cada vegada més probable la vaga general contra el pla d'austeritat del govern espanyol

Els sindicats Comissions Obreres i UGT veuen cada vegada més probable la vaga general, que podria celebrar-se el proper 8 de juny, per protestar contra el pla d'austeritat proposat pel govern espanyol. El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha pronosticat que "probablement" es convocarà una vaga general a Espanya pel gir de la política econòmica i laboral del govern espanyol en favor de "la dreta econòmica, de l'especulació financera i dels anomenats mercats".

Actualitzat
En declaracions als periodistes abans d'inaugurar una assemblea de CCOO a Alacant, Fernández Toxo ha defensat l'actuació "rigorosa" de la seva organització en no haver convocat una aturada així fins ara, ja que "un escenari de vaga general no deixa de ser un drama, tot i que a vegades sigui necessari".

Per la seva banda, UGT ha assegurat que la vaga dependrà de si el govern espanyol imposa per decret una reforma laboral. Segons el secretari d'Acció Sindical, Toni Ferrer, si es firmés aquest decret seria "motiu més que suficient per convocar una vaga general", i ha advertit que les reformes estructurals que busca la patronal en el mercat de treball suposen precaritzar el treball, amb abaratiments de l'acomiadament i retallades dels drets dels treballadors.

L'amenaça dels sindicats arriba l'endemà de l'aprovació de les retallades sense incloure l'augment d'impostos per als que més tenen.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut