Barcelona

Catalunya registra la xifra de casaments més baixa dels últims 55 anys

Catalunya registra la xifra de casaments més baixa dels últims 55 anys, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya. L'any 2009 es van celebrar 27.504 matrimonis a Catalunya, xifra que representa una disminució del 9,5% respecte al 2008. Aquesta xifra situa la taxa de nupcialitat al voltant del 4%, és a dir, la meitat que l'any 1953, quan la xifra de matrimonis era similar a la d'ara.

Actualitzat
El nombre de matrimonis el 2009 a Catalunya va ser el més baix des del 1954. Segons l'Idescat, el descens del nombre de matrimonis ha estat generalitzat a tot el territori, excepte a sis comarques, les de l'Alt Empordà, les Garrigues, el Priorat, la Noguera, el Gironès i el Pla de l'Estany, on el nombre ha augmentat.

Cada cop més tardans

Durant el 2009 els matrimonis civils han guanyat força enfront les celebracions catòliques. A més, cada cop són més tardans, ja que ara les parelles es casen entre el 30 i els 34 anys. També s'han incrementat els casaments en què les dones són més grans que els homes i les segones núpcies.

Pel que fa a l'època de l'any no hi ha canvis. La primavera i l'estiu segueixen sent les estacions on se celebren la meitat dels matrimonis.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut