Madrid

Catalunya ja concentra una quarta part de les exportacions a Espanya

Rècord històric de les exportacions catalanes amb un creixement del 6,1% el 2015

RedaccióActualitzat

Les exportacions catalanes no paren de créixer. L'any passat van registrar un nou rècord històric. El volum de mercaderies venudes a l'exterior han superat els 63.800 milions d'euros, un 6,1% més que l'any anterior. Catalunya continua liderant les exportacions a Espanya, ja que en concentra el 25,5% del total.

També han augmentat les importacions. El ritme és lleugerament inferior, un 5,8%, i arriba als 76.000 milions. La diferència entre el que venem i el que comprem a l'exterior, el dèficit comercial, s'ha situat el 2015 en 12.200 milions, un 4% superior al del 2014.

A molta distància de Catalunya, les comunitats autònomes que més exporten són el País Valencià (11,4%) i Madrid (11,3%). Al conjunt de l'Estat, les exportacions també han batut un nou rècord i han crescut un 4,3% interanual.

Les principals exportacions catalanes es van concentrar al sector dels productes químics, que representa un 26,3% del total i van créixer un 4,6% interanual. En segon lloc, destaquen les vendes a l'exterior de béns d'equipament, que concentren el 17,2% del total de les exportacions i van créixer un 4,8%, mentre que el sector de l'automòbil va representar el 16,3% del total de les exportacions, que es van incrementar un 13,1% interanual, segons el comunicat del Ministeri d'Economia i Competitivitat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut