El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado
El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado
Madrid

Casado: "Puigdemont i Forcadell són el passat i els jutges determinaran el seu futur"

El portaveu del govern etziba que el que ha passat al Parlament "no quedarà impune" i assegura que "Catalunya no és independent"

RedaccióActualitzat

El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, ha defensat la convocatòria d'eleccions perquè els catalans "decideixin en un marc legal garantista" allò de què no va ser capaç de fer la Generalitat "per covardia" i llançava aquest avís als dirigents catalans:

"El govern d'Espanya fa el que la covardia del govern de la Generalitat no va ser capaç, que és cridar a les urnes en un marc legal absolutament garantista perquè els catalans decideixin què és el que volen fer en un futur. Puigdemont i el seu govern, Forcadell i la mesa del Parlament ja són el passat i els jutges determinaran el seu futur".

En la mateixa línia, ha etzibat que el que ha passat al Parlament "no quedarà impune". Casado, que ha assegurat que "Catalunya no és independent" i que "Espanya segueix unida", també ha defensat el 155:

"Ahir mateix van ser cessats tots els membres del govern de la Generalitat, i ara hi haurà una bona gestió dels recursos públics dels catalans amb l'aplicació de l'article 155".

El portaveu popular ha dit que espera que "el 21 de desembre surti un líder català com Tarradellas" i ha afegit que Espanya compta amb el "suport de tot el món i de la majoria de l'arc parlamentari". I ha conclòs:

"Confiem en l'Estat de Dret, i s'ha tramitat amb prudència i fermesa; aquesta redefinició de fronteres seria un problema a escala mundial, ja massa problemes ha creat el nacionalisme excloent al segle passat com perquè ressorgeixin aquestes cicatrius a la terra".

Casado ha participat, al costat de la presidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, en una concentració que s'ha fet a la capital espanyola a favor de la unitat d'Espanya.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut