Alguns bar i restaurants ja serveixen aigua de l'aixeta gratuïta als clients
Alguns bar i restaurants ja serveixen aigua de l'aixeta gratuïta als clients

Campanya perquè bars i restaurants serveixin aigua de l'aixeta gratis

Tres comunitats autònomes impulsen que hi estiguin obligats per llei

Actualitzat

Ofensiva de diverses comunitats autònomes per obligar per llei que bars i restaurants ofereixin aigua gratuïta de l'aixeta als clients i redueixin el consum d'envasos.

Un dels pioners en aquesta iniciativa és el govern balear, que espera que la nova normativa entri en vigor a finals d'any.

S'ha marcat com a objectiu frenar els envasos d'un sol ús, i a més d'instal·lar més fonts públiques i promoure els gots reutilitzables, sobretot per a grans esdeveniments, volen fer més accessible l'aigua potable.

Ho ha explicat Sebastià Sansó, director general de Qualitat Ambiental i Residus del govern balear:

"Com ja passa a gairebé tot Europa i a molt llocs de l'estat espanyol, que els establiments de bar o de restauració puguin oferir un got d'aigua als clients de manera gratuïta."

 

Navarra i Andalusia també treballen en la mateixa direcció. A més de considerar que l'accés a l'aigua és un dret, també volen que disminueixi l'ús d'ampolles de plàstic.

Notícia relacionada: Plats, gots i coberts de plàstic d'un sol ús, prohibits a partir del 2020

L'Organització de Consumidors demana que s'impulsi a tot Espanya, com ja passa en molts països europeus, i defensa que l'aigua és un dret bàsic que s'hauria de garantir a tots els establiments. Maria del Mar Bermejo és portaveu de l'entitat:

"Sembla que hem de demanar permís o disculpar-nos cada cop que demanem un got d'aigua en un bar o en un restaurant. I això és precisament el que demanem, que tots els consumidors que estiguin consumint en un bar o en un restaurant puguin tenir accés de forma gratuïta a l'aigua de l'aixeta."

Des de l'Associació d'Empreses d'Aigua Embotellada creuen que promoure el consum de l'aigua és bo, però destaquen les diferències de l'aigua mineral amb l'aigua de l'aixeta.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientEconomia de butxaca
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut