Barcelona

Camacho pronostica que Catalunya no serà independent "ni en 100.000 anys"

Mas veu el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries com un "tràmit ordinari" i defensa que el que val són els pressupostos que s'aprovaran avui

RedaccióActualitzat

El PP català emplaça Artur Mas a tornar a dialogar amb l'executiu de Rajoy després que el Consell de Garanties Estatutàries ha tombat les esmenes als pressupostos sobre les estructures d'estat. Alícia Sánchez Camacho ha sentenciat que Catalunya no serà independent "ni en 100.000 anys" i el president de la Generalitat ha ironitzat sobre aquest pronòstic de la líder popular.

Al Parlament, durant la sessió de control al govern, Sánchez-Camacho ha recordat al president Mas el dictamen del Consell de Garanties per demanar-li que recapaciti i torni a la via del diàleg. Encara hi és a temps, ha dit la dirigent del PP. Dirigint-se a Artur Mas, Camacho ha fet aquesta reflexió: "Creu que en un exercici pressupostari de l'any 2015, vostè ha de fer previsions per quan es tinguin competències? No les tindran en 100.000 anys, ja l'aviso". El president de la Generalitat ha respost: "Jo sabia que vostès consideraven Espanya una realitat sagrada i immutable, però tan immutable perquè duri 100.000 anys més? No ens ofereixi aquest càstig, per favor".

Ciutadans també ha recordat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, un "tràmit normal i ordinari", segons Artur Mas, que ha afirmat que el que val són els pressupostos i la llei d'acompanyament que s'aprovaran aquesta tarda. El cap de l'executiu ha acusat el PP i Ciutadans de fer cas a aquest òrgan només quan els convé, i ha afegit que si els dictàmens del Consell són vàlids al 100%, la llei de consultes hauria d'anar a missa.

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut