Sydney

Busquen un piròman en relació amb els incendis d'Austràlia, amb almenys 181 morts

La policia australiana ha deixat anar les dues últimes persones que havia detingut en relació amb els incendis que han devastat el sud-est del país. Les autoritats busquen ara un piròman perquè sospiten que els focs han estat provocats. Es tracta dels pitjors incendis forestals que hi ha hagut mai a Austràlia. Per sort, ha començat a ploure i això permet avançar en les tasques d'extinció. Des del 7 de febrer, han causat almenys 181 morts i una cinquantena de desapareguts, han destruït més de 3.000 cases i han devastat més de 3.000 quilòmetres de terreny.

Actualitzat
La policia d'Austràlia ha deixat en llibertat dues de les quatre persones detingudes en relació amb un dels incendis que han devastat el sud-est del país. Els detinguts van ser vistos en actitud sospitosa al voltant d'una de les àrees devastades, a prop de Melbourne, i han hagut de respondre davant la policia. Ara, els agents sospiten que diversos incendis han pogut ser provocats i a hores d'ara busquen un piròman. L'home hauria provocat un dels incendis que ha matat 21 persones. El govern del país vol evitar que això es repeteixi i modificarà la legislació.

Una vintena de focs encara cremen a l'estat de Victòria, on la pluja i el descens de les temperatures han ajudat els bombers a evitar que dos fronts s'unissin en un gran incendi. Els focs han deixat almenys 181 morts, però aquesta xifra podria arribar als 300, ja que encara s'estan recuperant cadàvers entre la runa. La policia ha segellat pobles sencers per facilitar la tasca de recerca dels cossos. A més hi ha més de 500 ferits.
Anar al contingut