Estats Units

Bush assegura que "un dia el bon Déu s'endurà Castro"

"Un dia el bon Déu s'endurà Fidel Castro", ha assegurat el president dels Estats Units, George W. Bush en un discurs davant l'Acadèmia de la Marina de Guerra a Newport, Rhode Island. Bush ha fet aquesta declaració en resposta a la pregunta d'un graduat colombià de l'Acadèmia sobre la situació a l'Amèrica Llatina. Poc després el líder cubà ha respost a les seves paraules amb un article que ha titulat: "El bon Déu em va protegir de Bush". Castro ha afirmat: "Ara entenc per què vaig sobreviure als plans de Bush i de la CIA per assassinar-me: "el bon Déu em va protegir!"

Actualitzat
Bush sembla que espera que el pas del temps li sigui favorable a Cuba. En unes declaracions en resposta a una pregunta, suposadament espontània, d'un graduat colombià de l'Acadèmia sobre la situació a l'Amèrica Llatina, Bush va aprofitar per deixar anar una de les seves perles. "Seguirem pressionant a favor de la llibertat a Cuba, un dia el bon Déu s'endurà a Castro", ha afirmat literalment, cosa que ha provocat somriures entre els assistents.

El president nord-americà ha tornat a insistit a presentar Cuba com l'únic país antidemocràtic "del nostre veïnat". Per això, ha subratllat que vol que els cubans visquin en una societat lliure i ha definit l'executiu de Castro com una forma de govern antiquada i repressiva.

Però Fidel Castro, que va incrementant la seva presència pública, no s'ha donat per eludit i s'ha pres les paraules de Bush amb parsimònia. El líder cubà ha respost les declaracions de Bush en el seu últim article publicat a "Reflexiones del Comandante en Jefe" titulat "El bon Déu em va protegir de Bush". Al seu interior, Castro resumeix les declaracions del seu homòleg nord-americà i fa mofa del fet que hagi estat un graduat colombià qui li hagi fet la pregunta: "Quina casualitat!", exclama.  

El líder octogenari ha indicat que després de les paraules del president dels EUA "ara comprenc per què vaig sobreviure als plans de Bush i dels presidents que van ordenar assassinar-me: el bon Déu em va protegir". Castro ha demostrat així estar al corrent de l'última revelació de la CIA, que ha fet públic l'informe amb alguns dels seus plans ocults. Fa anys, la CIA hauria contactat amb mafiosos italians per mirar d'enverinar el líder cubà i posar fi a la seva vida.
Anar al contingut