Barcelona

Bosch, "desorientat" sobre el pacte fiscal de Duran, perquè "un dia és una cosa i l'endemà una altra"

El candidat per Barcelona de la coalició d'Esquerra Republicana, Reagrupament i la plataforma Catalunya Sí, ha defensat el concert econòmic com una de les claus per afrontar la crisi, però ha criticat la proposta en aquest sentit que fa Convergència i Unió. "Estic desorientat", ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", en referència al pacte fiscal de Convergència i Unió, perquè "un dia és una cosa i l'endemà una altra". Bosch considera que el problema de Catalunya és doble, la crisi en si, i el dèficit fiscal que viu. Pel candidat, "el dèficit fiscal és dèficit social", i l'ha xifrat en 2.300 euros a l'any per català, uns diners que ha assegurat que evitarien les retallades en sanitat.

Actualitzat
Sobre l'elevada taxa d'atur de Catalunya, del 19% i molt pròxima a la mitjana espanyola, la coalició que encapçala Alfred Bosch defensa que no és casualitat que al País Basc, on hi ha concert econòmic, la taxa sigui de l'11%.

Bonificacions per crear ocupació

Per combatre aquesta taxa d'atur tan elevada, Bosch ha considerat que no cal una nova reforma laboral, però sí que ha "donar incentius per crear ocupació i afavorir els sectors que creixen i són més dinàmics, com el de l'exportació". En aquest sentit, ha proposat donar 3.000 euros a les empreses que contractin el primer treballador i bonificacions del 100% de la seguretat social. També ha considerat necessari retallar, però "no en sanitat o educació, sinó en despeses que no són necessàries ni vitals", com per exemple l'exèrcit.

El candidat d'Esquerra Republicana- Reagrupament-Catalunya Sí, s'ha mostrat disposat a arribar a acords al Congrés amb tots els partits per generar ocupació, cosa que "no vol dir", ha matisat, "fer un govern de concentració nacional".

Alfred Bosch ha assegurat que "les nostres conviccions van cap al sí, el nostre somni és un país lliure", i això passa per l'autodeterminació, ja que considera que "com més independència, menys crisi". Bosch considera que "l'autonomisme ha fracassat un cop i un altre" i que cal iniciar un procés d'autodeterminació.

Pel que fa a les enquestes, que donen a la coalició entre dos i tres diputats al Congrés, Bosch els dóna un "valor orientatiu" i ha afegit que "fa uns mesos ens exterminaven", que no els en donaven cap, i en canvi ara "tenim la sensació que això remunta".
Anar al contingut