Blindat l'accés a la Llotja de Mar, on es fa el Consell de Ministres

Tota la zona està acordonada amb tanques i els vehicles no hi poden circular

Actualitzat

Des d'aquesta nit ja està limitat l'accés al voltant de la Llotja de Mar, on se celebra el Consell de Ministres coincidint amb l'aniversari de les eleccions al Parlament sota el 155.

 

 

El cordó policial té tallats diversos accessos, que inclouen el passeig d'Isabel II des de la Via Laietana fins al carrer Comerç i els carrers que hi donen accés. 


Els escortes del govern espanyol s'encarregaran de la seguretat de l'executiu. Al voltant de l'edifici i els carrers que hi donen accés, com el passeig de Colom, el d'Isabel II o la Via Laietana, hi haurà un primer cordó policial d'antiavalots de Policia Nacional i dels Mossos. Cada cos policial té un tram o zona per cobrir.
 

 

La zona d'afectació està acordonada amb tanques i els vehicles no hi poden circular. 

 

 

Els Mossos, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana compartiran un únic punt de decisió, ubicat a la Conselleria d'Interior, amb l'objectiu és prendre les decisions de manera col·legiada.
 

Els veïns i comerciants del voltant de la Llotja de Mar han lamentat el blindatge de la zona perquè consideren que els suposarà un perjudici en un dels dies importants de la campanya de Nadal. 

 

Diverses mobilitzacions

Els CDR han fet una crida a la mobilització des de "primera hora del matí" a la Llotja de Mar.

Tot plegat en un dia que s'ha llevat amb molts problemes a les carreteres pels talls arreu de Catalunya. Entre les vies tallades hi ha les rondes de Barcelona, l'AP-7 o la C-16.

A les 6 de la tarda, als jardinets de Gràcia, s'ha convocat una manifestació amb el lema "Tombem el règim". L'organitza la Comissió 21 de Desembre, que formen una vintena d'entitats independentistes, entre les quals l'ANC, Òmnium, la CUP i els CDR.

El sector del taxi es manifestarà avui divendres al centre de Barcelona. Pel que fa a Renfe, finalment només la CGT manté la vaga

TMB, per la seva banda, ha alertat que hi pot haver desviacions i limitacions en algunes línies de bus i metro a causa de les mobilitzacions i del dispositiu de seguretat d'aquest 21D. 

El sindicat Intersindical-CSC ha cridat a una vaga general de dues hores al migdia.

 

Fins a cinc anys de presó pel boicot al Consell de Ministres

Els Mossos han avisat que el Codi Penal preveu, en cas de boicot al Consell de Ministres, penes més dures que per a una manifestació ordinària.

En cas d'aldarulls, se'ls podria imputar un delicte contra les institucions de l'Estat, com va passar amb el setge dels "indignats" al Parlament l'any 2011, amb Artur Mas al capdavant de la Generalitat.

L'article 503 del Codi Penal preveu entre dos i quatre anys de presó per als que envaeixin violentament o amb intimidació el local on estigui constituït el Consell de Ministres i per als que coartin o per qualsevol mitjà posin obstacles a la llibertat del govern reunit en consell, tret que els fets siguin constitutius d'un altre delicte més greu.

A més, l'article 504 del Codi Penal preveu penes de presó de tres a cinc anys per als que utilitzin "força, violència o intimidació" per impedir als membres del govern assistir a les seves reunions.

Cartell prohibint aparcar a la Llotja de Mar des d'aquest dijous a la nit (ACN)

ARXIVAT A:
21D
Anar al contingut