Concentració a les portes del parc de la Ciutadella el juny del 2011
Concentració a les portes del parc de la Ciutadella el juny del 2011 (ACN)
Madrid

El Suprem s'oposa a l'indult dels vuit condemnats pel setge del Parlament

El tribunal va condemnar els activistes a tres anys de presó pels incidents davant del parc de la Ciutadella el juny del 2011, després que l'Audiència Nacional els absolgués

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem és contrari que s'indulti els vuit activistes condemnats pel setge del Parlament del 2011. Els magistrats consideren que van afectar l'exercici pacífic de les funcions legislatives i van atacar un pilar fonamental de l'estructura democràtica com és el Parlament.

Quatre dels cinc magistrats de la sala segona del Suprem creuen que l'acció mereix la condemna de tres anys de presó que el mateix Suprem va imposar als joves, que prèviament havien estat absolts per l'Audiència Nacional. Aquests quatre magistrats mantenen que no es pot passar per alt la vulneració de principis i valors essencials de l'ordenament constitucional.

Un dels membres de la sala, però, discrepa, i afirma que la conducta dels activistes no mereix la presó i recorda que el govern ha indultat policies condemnats per tortures. El Parlament tampoc s'oposa a l'indult. Ara la darrera paraula la té l'executiu espanyol.

Anar al contingut