21D amb serveis mínims a Renfe: CCOO desconvoca, però CGT manté la vaga

Es garantiran els 66% dels trens de rodalies i el 78% dels AVE i llarga distància en les hores punta

Actualitzat

Comissions Obreres, CCOO, ha desconvocat la vaga a Renfe i Adif prevista per aquest divendres i se suma a l'acord sobre el nou conveni col·lectiu que la companyia va tancar dijous amb la resta de sindicats, UGT i Semaf.

Per la seva banda, el sindicat UGT no havia convocat jornada de vaga per a divendres.

Amb tot, la CGT, l'altre sindicat convocant, ha decidit tirar endavant amb l'aturada. Per això, Renfe, a les portes de Nadal i en plena operació sortida, garantirà els mateixos serveis mínims previstos pel Ministeri de Foment.

En concret, els serveis mínims del 66% es garantiran a Rodalies entre les 6 i 2/4 de 10 del matí, i entre les 5 de la tarda i 2/4 de 9 del vespre. Pel que fa als serveis d'alta velocitat, l'AVE-Llarga Distància garanteix la circulació del 78% dels serveis, mentre que Avant preveu que en circulin un 65%. La resta del dia la circulació es restringeix al 33% dels trens.

 

 

Tot plegat fa que, en aquest dia excepcional de moviment de passatgers, Renfe hagi cancel·lat 571 trens, un 30% dels que hi havia programats aquest divendres. 160 són AVE o trens de llarga distància i 411 de mitjana distància o regionals.

En general, uns 1.000 trens quedaran afectats per la vaga –entre els cancel·lats i els restringits pels serveis mínims–, entre la mitjana distància, llarga distància, AVE i mercaderies.

CCOO també ha desconvocat la vaga que tenia prevista per al dia 7 de gener, coincidint amb l'operació tornada de les vacances de Nadal. Aquest dia de vaga queda pendent pels treballadors d'Adif.

Reivindicacions laborals

CCOO entén que el preacord del conveni "recull gran part de les reivindicacions recollides en la convocatòria de vaga" i, en el cas dels treballadors d'Adif, el sindicat diu en un comunicat, que accepten el compromís de l'empresa de presentar un projecte de conveni col·lectiu, en un termini de 48 hores, que inclouria les reivindicacions.

Per la seva banda, la CGT rebutja l'acord de conveni de Renfe perquè considera que la part variable de la pujada de sou no es complirà i considera que no es recullen altres de les seves peticions.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat21D
Anar al contingut