Redmond

Bill Gates abandona el dia a dia de l'empresa que l'ha fet ric

El creador de l'imperi Microsoft, Bill Gates, tanca aquest divendres una etapa. Abandonarà definitivament l'activitat diària de la companyia per dedicar-se a projectes filantròpics. Fa vuit anys que Gates va passar la presidència de Microsoft a Steve Ballmer, i en fa dos que va anunciar que es retirava. Gates tanca així la implicació de 33 anys amb una empresa que el va convertir en l'home més ric del món. I ho deixa en un moment de plena transformació del gegant informàtic, però també amb algunes incerteses. Ara que té 52 anys, Gates assegura que es dedicarà plenament a la fundació que porta el seu nom, que fa dos anys va rebre el premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional.

Actualitzat
La marxa de Bill Gates del dia a dia de Microsoft coincideix amb la mala acollida del Windows Vista, un sistema operatiu que demana màquines molt potents i té problemes de compatibilitat amb molts programes. Aquest any, Gates també ha deixat de ser l'home més ric del món i ha passat al tercer lloc. La causa és la baixada del preu de les accions que té de Microsoft.

Davant la puixança de Google, Microsoft va voler comprar el buscador Yahoo per afrontar el futur, però la seva oferta no va ser acceptada i la va haver de retirar fa unes setmanes. Una altra notícia poc agradable dels últims mesos ha estat la multa imposada per la Comissió Europea d'1,7 milions d'euros. La Comissió demana a Microsoft que obri els seus codis a altres fabricants de programes des del 2004, però la companyia de Gates encara no ho ha complert.

I és que, per damunt de tot, Bill Gates és un gran home de negocis, una referència per a molts empresaris, com els que el 1995 feien cua per assistir a la presentació del Windows 95 a Madrid. La mentalitat comercial de Gates l'ha fet passar per davant d'altres pioners de la informàtica, com Steve Jobs, d'Apple.

El fundador de Microsoft es retira amb una fortuna calculada en 58.000 milions d'euros, i a partir d'ara es vol dedicar a la fundació filantròpica que porta amb la seva esposa Melinda. La marxa ja es va anunciar fa un parell d'anys, però ha arribat al final de l'etapa més brillant de Microsoft.
Anar al contingut