Roma

Berlusconi diu que els imbècils no són la gent d'esquerra sinó els rics que voten comunista

La campanya electoral a Itàlia ha entrat en la recta final. Els dos candidats principals, Silvio Berlusconi i Romano Prodi, reforcen els seus discursos, sobretot per intentar convèncer els indecisos abans de les eleccions de diumenge i dilluns que ve. Una campanya en què s'ha sentit de tot, fins i tot insults de Berlusconi, però que s'ha centrat fonamentalment en el tema dels impostos. Berlusconi hi ha tornat a recórrer a un míting multitudinari a Roma.

Actualitzat

Milers de seguidors de Berlusconi han omplert el pavelló de la Fira de Roma per escoltar amb fervor i passió el seu últim acte electoral a la capital. Dues hores de discurs amb només 20 minuts dedicats a comentar el que farà, i la resta per atacar amb virulència els que ell considera les seves bèsties negres: els jutges, els mitjans de comunicació, i, per descomptat, l'esquerra, que sempre qualifica de comunista.

"Si tens una casa, si tens estalvis, -diu Berlusconi- per què has de donar un vot que va contra els teus interessos? Per què has de votar qui només augmentarà els impostos?". Berlusconi també va justificar el seu gruixut qualificatiu de "coglione", imbècils, dirigit dimarts als que voten el centreesquerra, és a dir, a mig Itàlia: "No em dirigia a ells, a la gent d'esquerra, sinó als italians que tenen propietats per defensar, i que voten l'esquerra contra els seus interessos."

L'escàs debat, ja que proliferen els insults, gira aquests dies sobretot al voltant dels impostos, que ara tots diuen que eliminaran amb propostes, això sí, poc quantificades, i que sonen més a promeses electorals que a realitat. Sigui com sigui, els últims esforços de campanya per veure qui serà el cap de govern aquí, al Palazzo Chigi, es dirigeixen, sobretot, als sectors indecisos: catòlics, dones i jubilats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut