Paul Bekaert, l'advocat belga de Carles Puigdemont, durant l'entrevista concedida a l'Agència Catalana de Notícies (ACN)
Paul Bekaert, l'advocat belga de Carles Puigdemont, durant l'entrevista concedida a l'Agència Catalana de Notícies (ACN)
Brussel·les

Bekaert: "Puigdemont ha de quedar-se a Bèlgica fins que Madrid sigui raonable"

L'advocat belga de Puigdemont també considera que "no hi ha cap base legal per rebutjar la investidura" del seu client i acusa la justícia espanyola "d'utilitzar l'euroordre per fer política"

Juli RodésActualitzat

Carles Puigdemont "ha de quedar-se a Bèlgica fins que Madrid sigui raonable".

Així ho considera Paul Bekaert, l'advocat belga del president, que també pensa que Puigdemont pot ser investit telemàticament o per delegació, presentant una declaració escrita.

Bekaert, a més, defensa que mentre Puigdemont no sigui declarat culpable de cap delicte, "no hi ha cap base legal per rebutjar-ne la investidura", perquè "ha estat escollit, és candidat i és una democràcia".

En aquest sentit, Bekaert coincideix amb el president del Parlament, Roger Torrent, que la suspensió de la sessió d'investidura aniria "en contra de la democràcia parlamentària".

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Bekaert també assegura que la justícia espanyola va "utilitzar l'euroordre per fer política tot i que la convenció sobre l'euroordre diu clarament que no ha de ser utilitzada amb finalitats polítiques".

En concret, l'advocat belga de Puigdemont acusa el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena d'actuar a partir d'una "estratègia política" -i no jurídica- quan va denegar la petició de la fiscalia de reactivar l'euroordre contra Puigdemont. Llarena argumentava, en el seu escrit, que no s'havia de demanar l'ordre detenció perquè Puigdemont perseguia, precisament, ser detingut.

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21DInvestidura
Anar al contingut