Euskadi

Batasuna acusa el govern de mantenir la via repressiva en contrast amb la voluntat de l'esquerra abertzale

El portaveu de Batasuna Joseba Permach ha denunciat que el govern espanyol continua amb la seva estratègia repressiva contra l'esquerra abertzale, fent referència a algunes detencions dels últims dies i la condemna recent del seu líder, Arnaldo Otegi. També sosté que un procés democràtic no es pot engegar "només amb la voluntat d'una de les parts". En aquest sentit, el portaveu subratlla la "responsabilitat" amb què està actuant l'esquerra abertzale.

Actualitzat
El portaveu de Batasuna Joseba Permach ha acusat el govern central de mantenir l'estratègia repressiva i afirma que l'esquerra "abertzale" és l'única que està arriscant: "És impossible tirar endavant un procés democràtic només amb la voluntat d'una de les parts, i ara mateix és més que evident que qui està posant la carn a la graella, qui està actuant amb responsabilitat, és únicament i exclusivament l'esquerra abertzale".

El jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska, ha prohibit a Arnaldo Otegi i Pernando Barrena sortir d'Espanya. Els dos dirigents de Batasuna havien sol·licitat poder assistir a unes jornades organitzades pel Sinn Féin a Irlanda.

El jutge ha contradit el criteri del fiscal i considera que hi ha perill de fuga si Otegi i Barrena, en llibertat sota fiança, fan el viatge. El magistrat argumenta que, a més, assistirien a Irlanda com a representants d'una organització il·legalitzada. En canvi, Grande-Marlaska ha permès al també processat Rafael Díez Usabiaga, líder del sindicat LAB, viatjar al Fòrum Social d'Atenes perquè considera que ho fa com a portaveu sindical.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut