Madrid

L'Audiència Nacional condemna Otegi a quinze mesos de presó tot i que continuarà en llibertat mentre la sentència no sigui ferma

La secció tercera de la sala penal de l'Audiència Nacional ha condemnat a quinze mesos de presó i set anys i tres mesos d'inhabilitació absoluta el líder de Batasuna, Arnaldo Otegi, per un delicte d'enaltiment d'accions terroristes. L'Audiència ha emès el veredicte de condemna pels fets produïts durant l'acte d'homenatge a l'etarra José Miguel Beñarán Ordeñana, conegut com a "Argala", celebrat el desembre del 2003. Tot i això el fiscal no demanarà l'ingrés d'Otegi a la presó fins que no sigui ferma la sentència, perquè encara la pot recórrer al Tribunal Suprem.

Actualitzat

Segons l'ordre judicial, en el transcurs de l'homenatge a "Argala", Otegi va dirigir nombrosos agraïments als activistes que han donat la vida per Euskal Herria, i va fer una crida a lluitar contra l'estat espanyol. La sentència es pot recórrer al Tribunal Suprem. Otegi podria ingressar a la presó, ja que encara té pendent el compliment d'una pena d'un any de presó per un delicte d'injúries al rei, però el fiscal ja ha dit que no ho demanarà fins que la sentència sigui ferma. El tinent fiscal Jesús Santos ha assegurat que el fet que la sentència pugui ser recorreguda i que sigui inferior a dos anys han decidit la fiscalia a actuar en aquest sentit i no demanar que es faci efectiu l'ingrés en presó. Santos ha afegit que no es considera ni risc de fuga ni reiteració delictiva en el cas del condemnat. El tinent fiscal ha deixat clar, això sí, que si finalment es confirma la sentència el dirigent abertzale anirà a la presó.

Paral·lelament la fiscalia ha respost favorablement vers la sol·licitud d'Arnaldo Otegi, Fernando Barrena i Rafael Díaz Usabiaga, processats en la causa contra Batasuna, de poder sortir d'Espanya per anar a diversos actes del Sinn Féin a Dublín i Belfast.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut