Els regidors de BComú votaran Jaume Collboni en la sessió d'investidura a l'Ajuntament de Barcelona
Els regidors de BComú votaran Jaume Collboni en la sessió d'investidura a l'Ajuntament de Barcelona

Barcelona en Comú anuncia que donarà suport a Jaume Collboni a l'alcaldia de Barcelona

BComú diu en un comunicat enviat a primera hora de la tarda que han pres aquesta decisió sense cap pacte previ amb el PSC "ni en cap cas amb el PP"

RedaccióActualitzat

Gir d'última hora a l'alcaldia de Barcelona. El grup municipal electe de Barcelona en Comú ha decidit aquest migdia que els seus regidors i regidores donaran el vot al candidat del PSC, Jaume Collboni, en el ple de l'Ajuntament de Barcelona que investirà avui l'alcalde de la ciutat.

Segons el comunicat dels Comuns, la decisió s'ha pres "en coherència amb la necessitat d'evitar un govern de Junts que estengui catifes vermelles als lobbies i als sectors favorables a les polítiques de la dreta".

BComú vol deixar clar que aquesta decisió s'ha pres sense cap pacte previ amb el PSC i ni en cap cas amb el PP. Així mateix, la formació anuncia que no entraran al govern en minoria del PSC i que la seva opció és fer "una oposició clara i sense ambigüitats".

En el comunicat, la formació lamenta que el PSC no hagi fet cap moviment per assolir un acord entre les forces d'esquerres, i es disposi a "tenir l'alcaldia amb una minoria precària de només 10 regidors".

Malgrat tot, BComú espera que aquesta decisió "serveixi en el futur per aconseguir un acord entre BComú, PSC i ERC", que diuen que és l'única garantia d'un govern fort que tiri endavant les polítiques públiques que Barcelona necessita.

Barcelona en Comú assegura que "només formarà part d'un govern a la ciutat de Barcelona si pot sumar amb les altres dues forces progressistes", i des de l'oposició farà "tot el que calgui per aconseguir-ho".

L'alcaldessa en funcions i candidata de BComú, Ada Colau, explicarà aquesta decisió en la seva intervenció al ple d'aquesta tarda.

Fa menys de 24 hores, el líder dels Comuns al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, va anunciar que deixava la primera línia política i que no repetiria com a cap de llista dels Comuns al Congrés a les eleccions del 23 de juliol:

 

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut