Barcelona

Barcelona deixarà d'ingressar entre 400.000 i 700.000 euros amb la gratuïtat parcial de l'àrea verda

Un total de 154.000 residents de Barcelona disposaran de l'àrea verda gratuïtament a partir de l'1 de gener, després de no haver estat multats durant l'últim any. La gratuïtat de la zona verda, aprovada pel ple municipal la setmana passada, era un dels compromisos electorals de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Segons els càlculs de l'ajuntament, aquesta gratuïtat per a més de 150.000 barcelonins suposarà que el consistori deixi d'ingressar entre 400.000 i 700.000 euros. La tinent d'alcalde d'Economia de la ciutat, Sònia Recasens, ha qualificat aquesta decisió com un "gest cap als ciutadans en un moment de duresa econòmica".

RedaccióActualitzat
Dels 220.000 barcelonins que són usuaris de l'àrea verda en qualitat de residents, un 70% no han estat multats entre l'1 d'octubre del 2010 i el 30 de setembre del 2011, de manera que es beneficiaran d'aquesta gratuïtat que promou l'ajuntament. El 30% restant podrà continuar gaudint de la zona verda, però pagant la tarifa d'un euro a la setmana com fins ara.

Les noves ordenances del 2012 aprovades en el ple del 23 de desembre també inclouen un augment de les tarifes de l'àrea verda per a no residents, que pugen un 2,04% a la zona mixta A i un 2,61% a la B. També l'àrea blava augmenta tarifes a les zones més cares, la A (3,13%) i la B (4,17%), mentre que es congelen els preus a les zones C i D.

Una altra novetat és que, a partir de l'any vinent, els usuaris residents de la zona verda ja no hauran de portar l'adhesiu al parabrisa del cotxe, ja que disposaran d'una targeta amb un xip que inclourà la matrícula del vehicle, la zona de residència i l'historial de multes. N'hi haurà prou introduïnt aquesta targeta a les màquines del carrer per poder extreure el tiquet de forma gratuïta -si no hi ha multes registrades- o abonant un euro setmanal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut