Barcelona

Augmenten els controls per les macrofestes que es preparen en pavellons i recintes per Cap d'Any

S'extremen les mesures de seguretat per les macrofestes que es preparen en pavellons i recintes de cara a l'última nit de l'any després de la tràgica festa del Madrid Arena. A Barcelona, l'Ajuntament només ha donat permís a la ja habitual festa privada que es fa al Poble Espanyol, i la Guàrdia Urbana ha intensificat les inspeccions de locals i discoteques.

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Urbana ha intensificat aquests dies les inspeccions en locals i discoteques on s'organitzen revetlles controlant-ne l'aforament, les sortides d'emergència i els nivells acústics. Els agents diuen que les normes són estrictes. "Són -expliquen- les que nosaltres fem complir amb una rigorositat notable. Això fa que, a vegades, alguns organitzadors s'estimin més anar fora de Barcelona per fer aquest tipus d'activitat, però en cap moment això representa que l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana posin traves a fer aquest tipus de festa".

L'única macrofesta prevista és l'habitual de la plaça Major del Poble Espanyol, que s'omplirà un any més de persones que volen celebrar-hi l'arribada del 2013. Té una previsió d'assistència d'unes 3.000 persones i ja han venut el 60% de les entrades. Els organitzadors asseguren que tenen un pla d'autoprotecció i d'emergència específic per a la festa i que el personal ha fet un curs de seguretat.

La Guàrdia Urbana i els Mossos tornaran a blindar l'accés a plaça Catalunya
, i no deixaran accedir-hi amb ampolles de vidre ni amb llaunes. El servei de metro funcionarà ininterrompudament, i la policia farà controls preventius d'alcoholèmia i drogues. I, com cada any, després de la festa, les brigades de neteja seran les que tindran més feina.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut