Afganistan

Atemptat suïcida contra un comboi de l'ambaixada dels Estats Units a Kabul

Un cotxe bomba ha explotat al pas d'un comboi de l'ambaixada dels Estats Units a Kabul, la capital de l'Afganistan, i ha ferit un nombre encara indeterminat de persones. El conductor suïcida s'ha estavellat contra la filera de cotxes mentre circulaven per la carretera de Jalalabad, a la sortida de la ciutat. A més del kamikaze mort, un dels ferits està molt greu. Es tracta del novè atac suïcida contra les forces internacionals a l'Afganistan en una setmana i el primer a la capital, Kabul, en els últims mesos.

Actualitzat

Diverses persones han quedat ferides, una d'elles de gravetat, quan ha explotat el cotxe bomba al pas d'un comboi de l'ambaixada dels EUA als afores de Kabul. Segons el portaveu de l'ambaixada, Joe Mellot, l'ambaixador nord-americà no viatjava en el comboi. Hi viatjaven dos treballadors de la delegació diplomàtica, que ja han rebut els primers auxilis a la zona dels fets. Tanmateix, encara no s'ha informat de la identitat ni de la nacionalitat dels ferits.

Les forces de la coalició han acordonat la zona, mentre que diversos testimonis han confirmat que una espessa columna de fum sortia del vehicle. Es tracta del novè atac suïcida contra les forces internacionals a l'Afganistan en una setmana i el primer a Kabul en els últims mesos.

L'acció passa també poques hores abans que expiri el termini de les milícies talibanes per alliberar la periodista italiana Daniele Mastrogiacomo i el seu intèrpret a canvi de l'excarceració d'un dels seus membres.

Anar al contingut