Bilbao

Arzalluz qualifica de "bons patriotes" Otegi i la resta de detinguts de la il·legalitzada Batasuna

L'expresident del PNB Xabier Arzalluz ha dit que Arnaldo Otegi i els altres dirigents de la il·legalitzada Batasuna detinguts la setmana passada en una operació contra l'esquerra abertzale "són bons patriotes bascos, dignes de respecte i admiració" perquè s'han passat tota una "vida lluitant per una causa difícil i contra un gran poder". Arzalluz creu que el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, no desitja una solució negociada, sinó reprimir el moviment independenstista.

Actualitzat
En una entrevista que publica el diari "Gara", l'expresident del PNB Xabier Arzalluz pensa que l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi i la resta de detinguts formaven un grup molt nombrós dins de l'esquerra abertzale que pretenia fer un pas endavant: superar la violència i potenciar la política.

Segons Arzalluz, això no li interessa, al ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, perquè no vol una solució negociada, sinó reprimir el moviment independentista.  

Arzalluz confessa en l'entrevista que, humanament, té "feeling" amb Arnaldo Otegi, i recorda que fa dos anys el va anar a veure quan estava empresonat a Martutene. Una visita que ha definit com la de "dos amics".
Anar al contingut