Falcón és l'únic imputat del "cas Pretòria" que ha quedat fora de la causa.
Falcón és l'únic imputat del "cas Pretòria" que ha quedat fora de la causa.
Santa Coloma de Gramenet

Arxiven la causa contra l'exarquitecte municipal de Santa Coloma Lluís Falcón, involucrat en el "cas Pretòria"

El magistrat de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha arxivat la causa contra l'exdirector gerent de projectes de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Lluís Falcón, en no veure suficients indicis per acusar-lo d'associació il·lícita en relació amb la presumpta trama de corrupció urbanística del "cas Pretòria".

Actualitzat
Lluís Falcón, que aleshores era l'arquitecte municipal, estava acusat a l'entorn de dos projectes immobiliaris, el Cubics i el Ciba3. A més, Falcón havia estat expedientat pel consistori el juliol del 2010 per la seva presumpta "alteració dels resultats de la contractació d'obres i serveis, i per la vulneració del règim d'incompatibilitats vigents per als treballadors públics". El consistori no recorrerà el sobreseïment de la causa penal contra Falcón, però això no significa que tingui previst readmetre l'arquitecte.

Quan ara fa dos anys de l'"operació Pretòria", Lluís Falcón és l'únic imputat que ha quedat fora de la causa. La causa continua oberta, i té com a imputats, entre d'altres, l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz, el presumpte cervell de la trama, Luis Garcia, així com els alts càrrecs de CiU Lluís Prenafeta i Macià Alavedra.









Anar al contingut