Tarragona

Arxiven el cas de la tarragonina que va penjar la pancarta "Police go home" per l'1-O

L'acusada diu que la denúncia per un presumpte delicte d'incitació a l'odi "no tenia ni cap ni peus"

Actualitzat

El jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona ha arxivat la denúncia contra Olga Ricomà, la veïna de Tarragona investigada per un presumpte delicte d'incitació a l'odi per penjar una pancarta al balcó amb el lema "Police go home" en protesta per l'acció policial de l'1 d'octubre. 

A la interlocutòria, al qual ha tingut accés l'ACN, s'apunta que els fets investigats "no resulten justificats a la perpetració del delicte que hagi donat motiu a la formació de la causa" i que per això se'n decreta el sobreseïment provisional.

La denunciada, Olga Ricomà, ha explicat que durant tot aquest temps ha tingut "la consciència tranquil·la" però que ha respirat quan ha sabut, aquest dijous, que s'havia dictat el sobreseïment.

Davant del jutge, la denunciada va manifestar que va penjar la pancarta perquè "estava molt trista pels fets de l'1-O, indignada pel que estava passant, i que era una manera pacífica de respondre a la violència policial". 

Ricomà, filla del portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha assegurat que sabia "que acabaria així" perquè la denúncia "no tenia ni cap ni peus". A més, ha afirmat que tot plegat no farà que s'autocensuri d'ara endavant.  

La jove va penjar la pancarta al balcó de casa seva el mes d'octubre passat com a reacció "pacífica" a les càrregues policials de l'1-O. La policia espanyola va presentar un atestat sobre els fets als jutjats i Ricomà va haver de comparèixer davant del jutge. El seu advocat va demanar el sobreseïment de la causa en considerar que els fets denunciats s'emparaven en la llibertat d'expressió i de crítica. 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàDelicte d'odiLlibertat d'expressió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut