Marbella

Arrenca el judici pel "cas saqueig" de corrupció urbanística a l'Ajuntament de Marbella

Un dels principals casos de corrupció urbanística a l'estat espanyol arriba als jutjats. L'Audiència Nacional comença el procés del "cas saqueig" de l'Ajuntament de Marbella. Al banc dels acusats s'asseuen sis persones entre les quals hi ha l'antic assessor d'urbanisme del consistori Juan Antonio Roca. L'exalcalde de la localitat Jesús Gil i Gil, mort l'any 2004, va ser considerat l'organitzador de la trama.

Actualitzat
El procés comença però no serà fins a la última setmana d'octubre que Roca i els altres cinc acusats començaran a declarar. El judici arrenca després d'un ajornament perquè l'advocat de Juan Roca va renunciar i se li'n va haver d'assignar un d'ofici.

La fiscalia va demanar en presentar l'acusació, l'any 2005, deu anys de presó per al suposat cervell de la trama de corrupció urbanística a l'Ajuntament de Marbella. Segons el PP, que es persona com a acusació particular, els càrrecs per Roca serien de malversació de cabals públics i falsedat en document mercantil. A més, es demana que es retornin els diners, presumptament desviats, al propietari legítim, el consistori de Marbella.

El "cas saqueig", també conegut com el de les factures falses, investiga el suposat desviament de 26,7 milions d'euros del consistori andalús a empreses privades entre 1991 i 1995. Es tracta d'una causa judicial l'origen de la qual rau en una querella presentada pel Ministeri Fiscal al febrer de 2001 i en la qual també va ser imputat el llavors alcalde de Marbella, el ja mort Jesús Gil.
Anar al contingut