Aprovat l'augment d'una dècima del dèficit autonòmic sense el vot de Catalunya

Les comunitats del PP i les Canàries han aprovat apujar l'objectiu de dèficit del 0,3 al 0,4% en el Consell de Política Fiscal i Financera, sense Oriol Junqueras

RedaccióActualitzat

S'aprova la proposta del ministre Montoro d'apujar l'objectiu de dèficit del 0,3 al 0,4% a les Comunitats Autònomes. La mesura s'ha votat durant la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera a Madrid, on Catalunya no ha pogut votar perquè no hi era Oriol Junqueras.

El resultat ha estat de set volts a favor: totes les comunitats governades pel PP i el suport "in extremis" de les Canàries.

Set comunitats hi han votat en contra. Sis vots corresponen a les comunitats autònomes socialistes. El setè és de Cantàbria. Extremadura, finalment, s'ha abstingut. Totes opinen que aquest increment irrisori d'un 1% és una presa de pèl.

El País Basc i Navarra no han assistit a la reunió.

Sense Junqueres i sense vot

Catalunya no ha pogut votar perquè hi ha assistit el secretari del Departament d'Economia, Pere Aragonès, i no el conseller titular. Oriol Junqueras no ha anat a Madrid a la reunió amb el ministre d'Hisenda i la resta de comunitats autònomes.

 

Junqueras era a Barcelona, on, juntament amb el president Carles Puigdemont, s'han reunit amb els representants de les quatre diputacions catalanes. L'objectiu de la trobada: establir el nou marc estratègic per recaptar tributs a Catalunya.

Canvi en una setmana

En només una setmana, el ministre d'Hisenda ha canviat de criteri i ha donat una mica més de marge a les comunitats autònomes perquè s'endeutin. Cristóbal Montoro ha augmentat una dècima l'objectiu de dèficit. Un gest ara que el PP busca suports per als pressupostos.

La liquidació del 2015

Per altra banda, s'han fet públiques les dades de la liquidació del 2015: a Catalunya li tocarà rebre 266 milions més del previst.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut