Barcelona

Aprovada per unanimitat la Renda Garantida de Ciutadania

És una ajuda de 564 euros al mes que substituirà la Renda Mínima d'Inserció

Actualitzat

El Parlament ha aprovat avui per unanimitat la Renda Garantida de Ciutadania. És una ajuda de 564 euros mensuals que augmenatà progressivament fins a arribar als 664 l'any 2020 i substituirà la Renda Mínima d'Inserció a partir del 15 de setembre, quan es comenci a aplicar.

El nou subsidi el rebran les 29.000 persones que ara cobren la Renda Mínima d'Inserció i compleixen els següents requisits: ser major de 23 anys, viure a Catalunya durant almenys dos anys, no tenir patrimoni més enllà de la primera residència i haver esgotat totes les prestacions possibles.

Entitats socials, sindicats i el tercer sector ho demanaven des de l'any 2006, quan es va recollir a l'Estatut. El Parlament hi treballava des de fa tres anys.  

El portaveu de la comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), que ha aconseguit tirar endavant la proposta, Diosdado Toledano, ha assegurat que la renda garantida és "un avenç social" i un "autèntic salvavides" en un context econòmic "que mata", ha dit parafrasejant el papa Francesc.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut