Sevilla

Anticorrupció demana imputar l'exministre Manuel Pimentel pel cas dels EROs a Andalusia

Dues empreses de Pimentel haurien rebut ajudes de manera irregular, cosa que podria ser constitutiu de delicte de malversació de cabals públics, prevaricació, falsedat, frau i tràfic d'influències

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció de Sevilla ha demanat a la jutge que ara porta els cas dels EROs irregulars a la Junta d'Andalusia que imputi l'exministre de Treball del Partit Popular Manuel Pimentel.

Segons l'escrit presentat al jutjat, dues empreses de les quals Pimentel formava part del consell d'administració haurien rebut ajudes de manera irregular, cosa que podria ser constitutiu de delicte de malversació de cabals públics, prevaricació, falsedat, frau i tràfic d'influències. De fet, la fiscalia ha demanat a la jutge que obri una peça separada en relació amb aquest cas.

En total, la fiscalia ha demanat imputar 25 persones, entre elles Pimentel, pel pagament de 300.000 euros de la Junta d'Andalusia a treballadors de l'empresa Taller de Libros. En el seu escrit, la fiscalia sosté que la subvenció a l'empresa que dirigia Pimentel "va prescindir totalment i absolutament del procés legal establert", la qual cosa podria ser causa de "nul·litat de ple dret".

L'ajuda es va concedir després de la crisi de l'empresa cordovesa Graficomo SA, que el 2005 es va liquidar amb un pla que incloïa l'alienació unitària a favor de Taller de Libros. Precisament, la fiscalia també demana imputar el comitè d'empresa d'aquesta primera empresa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut