Berlín

Angela Merkel surt elegida cancellera d'Alemanya per tercera vegada amb una àmplia majoria

Angela Merkel enceta el camí com a cancellera d'Alemanya per un tercer mandat consecutiu. El Parlament, el Bundestag, l'ha reelegit aquest matí per una àmplia majoria al capdavant d'un govern de gran coalició amb els socialdemòcrates, gràcies al suport de 462 dels 631 diputats de la cambra. Merkel tornarà a liderar d'aquesta manera la primera potència europea.

RedaccióActualitzat

Angela Merkel ha guanyat amb autoritat. Aquest matí ha estat investida com a cancellera alemanya per tercer mandat consecutiu, una investidura que arriba després de la firma de l'acord de govern a Berlín entre els cristianodemòcrates (CDU) de Merkel i els socialdemòcrates (SPD) de Sigmar Gabriel. Ha estat un pur tràmit al Bundestag, el Parlament alemany. Després de l'acord entre el CDU i l'SPD, Angela Merkel ja tenia el suport del 80% dels diputats. Hi han votat a favor 462 dels 631 membres de la cambra.

Tot i aquesta majoria, a Merkel se li presenten grans desafiaments, tant interns com en política exterior. Un d'ells és abandonar el rigor de l'austeritat, com li han imposat els socis socialdemòcrates. Un altre punt important és la reforma d'Europa. I també haurà de tenir més preeminència en matèria diplomàtica i en defensa.

Aquest vespre ja farà la primera reunió amb els nous membres del govern de coalició, en què destaca Wolfgang Schäuble, que es manté com a número 2 de Merkel i ministre de Finances. La novetat és l'entrada del president dels socialdemòcrates, Sigmar Gabriel, que serà vicecancelller i ministre d'Economia i Energia. La sorpresa de l'executiu és la nova ministra de Defensa, Ursula von der Leyen, fins ara responsable de Treball, un ascens que la col·loca com a delfí de Merkel.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut