Edifici del govern d'Andorra.
Andorra va sortir fa sis anys de la llista de paradisos fiscals.
Andorra

Andorra eliminarà el secret bancari quan ho facin tots els paradisos fiscals

El principat es compromet a fer els canvis que li marca l'OCDE, però exigeix que el procés sigui simultani a totes les places financeres

RedaccióActualitzat

Andorra no eliminarà el secret bancari fins que no ho facin tots els paradisos fiscals. El principat s'ha compromès, verbalment, amb l'OCDE a aplicar l'intercanvi fiscal automàtic a partir del 2018 si es donen aquestes condicions. De moment, hi ha cinc paradisos fiscals que se n'han desmarcat, entre els quals Andorra. El ministre de Finances andorrà, Jordi Cinca, ha explicat la posició del principat en declaracions a Catalunya Informació: "Un sistema comú a tothom, que no generi avantatges competitius en aquells països que no estiguin dins del joc de la transparència. Nosaltres jugarem a l'intercanvi automàtic, només demanem que ho faci tothom, perquè, si competim amb regles diferents, som massa petits, se'ns esborrarà del mapa i no ens ho podem permetre."

L'expert fiscal Antoni Duran-Sindreu creu que el "cas Pujol" ha embrutat la feina que està fent Andorra per desmarcar-se de la imatge que té d'opacitat. Andorra va sortir de la llista de paradisos fiscals de l'OCDE el 2009.

Anar al contingut