Jordi Pujol Ferrusola en la seva compareixença al Parlament en una imatge d'arxiu
Jordi Pujol Ferrusola en la seva compareixença al Parlament en una imatge d'arxiu
Andorra

Andorra admet la petició de l'Audiència Nacional i tot l'historial bancari de Jordi Pujol Ferrusola

El Tribunal de Corts d'Andorra atén la petició que li va fer l'Audiència fa un any per obtenir dades sobre els moviments bancaris del fill gran de l'expresident a dos bancs del Principat

RedaccióActualitzat

Andorra enviarà a l'Audiència Nacional tot l'historial bancari de Jordi Pujol Ferrusola. Finalment, el Tribunal de Corts d'Andorra, el màxim òrgan judicial del país, ha decidit atendre la petició que li va fer l'Audiència Nacional fa un any per obtenir dades sobre els moviments bancaris del fill gran de l'expresident Pujol a dos bancs del Principat, Andbanc i Banca Privada d'Andorra; els de la seva exdona, Mercè Gironès i de diverses societats entre tots dos.

Pujol Ferrusola ja havien renunciat parcialment al recurs contra la rogatòria de l'Audiència, però mantenia la seva oposició a enviar les dades d'abans del 2004, quan s'haurien prescrit, segons el seu parer, els presumptes delictes que els imputa l'Audiència Nacional.

Tot i això, no es podran fer servir aquestes dades per acusar Pujol Ferrusola de blanqueig de diners o delictes fiscals, perquè són delictes que a Andorra no existeixen. En canvi, sí que es podrien fer servir si hi hagués delictes relacionats amb la corrupció, el suborn o amb el tràfic d'influències.

Anar al contingut