Agustí Alcoberro, de l'ANC, i Marcel Mauri, d'Òmnium, aquest dijous a Barcelona
Agustí Alcoberro, de l'ANC, i Marcel Mauri, d'Òmnium, aquest dijous a Barcelona
Barcelona

ANC i Òmnium opten pel carrer Marina de Barcelona per a la manifestació de dissabte

Les entitats sobiranistes han escollit un escenari inèdit i el lema "Llibertat presos polítics. Som República" per reclamar l'alliberament dels Jordis i els consellers. Els familiars aniran al davant de la manifestació

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han escollit el carrer Marina de Barcelona per fer la manifestació d'aquest dissabte que reclamarà l'alliberament dels seus presidents, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i també dels consellers del govern empresonats, a més que no es continuï aplicant l'article 155.

Al capdavant de la manifestació hi aniran els familiars dels empresonats en una capçalera d'honor i el lema serà "Llibertat presos polítics. Som República". El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha dit que per escollir el carrer Marina, un escenari inèdit per a manifestacions d'aquesta mena, han tingut en compte l'entorn:

"Hem optat com a espai emblemàtic pel carrer Marina, un carrer que baixa de muntanya a mar, un carrer que també té algunes de les postals clàssiques de Barcelona, com la Sagrada Família i l''skyline' del mar, i també és el carrer on tenim la seu l'ANC. El punt d'arrencada de la capçalera serà la cantonada amb el carrer Pujades, on hi ha també la confluència amb la Meridiana, i la manifestació avançarà fins a l'avinguda Icària."

Per la seva banda, el portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, ha dit que volen que aquesta sigui una manifestació pacífica però que expressi "determinació":

"Volem convertir aquest 11 de novembre en una diada nacional per la llibertat en un país que és un país de pau, una manifestació que tornarà a demostrar el civisme i que el sobiranisme no tenim altra manera de fer les coses que no sigui de manera pacífica i democràtica, però a la vegada amb determinació, amb fermesa direm que ja n'hi ha prou, que amb els drets nacionals i civils de la ciutadania de Catalunya no s'hi juga."

Les entitats han assegurat que hores d'ara ja hi ha més de 570 autocars confirmats per traslladar manifestants de fora de Barcelona.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàGovern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut