Nairobi

Amb una participació inferior a la prevista acaba a Nairobi el setè Fòrum Social Mundial, que no es tornarà a celebrar l'any que ve

El setè Fòrum Social Mundial ha acabat avui a Nairobi amb una participació inferior a la prevista però havent assolit, segons els organitzadors, l'objectiu de mobilitzar els moviments socials del continent africà. Els convocants del Fòrum Social, que s'ha celebrat per primera vegada al continent africà, estimen haver assolit el seu objectiu de participació amb 57.000 persones, tot i que inicialment n'havien previst unes 100.000. Possiblement, aquest descens de la participació ha estat una de les causes que han portat els organitzadors a no celebrar-lo l'any que ve. En el seu lloc, estudien convocar un o diversos dies de "mobilització mundial" per difondre el seu programa antiglobalització.

Actualitzat

La cloenda s'ha celebrat amb una marxa a través de dos dels barris més pobres de Nairobi, Korogocho i Kariobangi Nord, i hi han participat unes 2.000 persones. Els manifestants, la majoria kenians, italians i brasilers, han acabat la marxa al parc Uhuru, al centre de la capital, on s'ha celebrat un gran concert.

En els sis dies de reunions, el Fòrum Social Mundial ha adoptat diverses decisions. D'una banda, convocar una jornada d'acció contra la guerra a l'Iraq pel dia 20 de març, així com una setmana de mobilitzacions, del 14 al 21 d'octubre, a favor de la condonació del deute extern dels països pobres.

Els grups més radicals, com No Vox o Stop yhe War, preveuen convocar pel seu compte manifestacions durant la cimera del G-8, prevista pel mes de juny a Alemanya.

Una altra decisió ha estat no convocar el Fòrum Social l'any 2008 i substituir-lo per un o diversos dies de "mobilització mundial" contra la globalització. Tot i això, els organitzadors preveuen celebrar la vuitena edició del Fòrum l'any 2009 en una data i lloc encara per decidir.

Anar al contingut