Refugiats a Alemanya
Refugiats a Alemanya
Berlin

Alemanya declara "no vàlids" els passaports dels refugiats procedents de les zones controlades per Estat Islàmic

L'any passat es va saber que gran quantitat de documents en blanc havien arribat a mans d'EI i que, segons els serveis de seguretat, han estat venuts al mercat negre per part d'aquest grup i d'altres grups terroristes

RedaccióActualitzat

Alemanya ha difós l'ordre de declarar "no vàlids" els passaports expedits després l'1 de gener de 2015 als refugiats procedents de diverses zones controlades pel grup terrorista Estat Islàmic, segons informa el setmanari "Der Spiegel".

La instrucció del Ministeri de l'Interior alemany, amb data de 10 de desembre, es refereix a passaports i documents expedits a les ciutats sirianes de Deir ez-Zor, Raqqa i Al-Hasakah, així com a la iraquiana Mossul i la província d'Al-Anbar.

L'any passat es va conèixer que gran quantitat de documents en blanc havien arribat a mans d'EI que, segons els serveis de seguretat, han estat venuts al mercat negre per part d'aquest grup i d'altres grups terroristes.

Com que no només van desaparèixer papers oficials en blanc, sinó també programes informàtics, aparells i segells, els documents adquirits poden presentar una aparença "físicament real", concreta l'ordre difosa pel Ministeri de l'Interior.

Així, en el cas dels refugiats afectats, la identitat ha de ser aclarida per una altra via. Fins que no es dissipi qualsevol dubte, caldrà parlar d'una "identitat i ciutadania no esclarides".

Anar al contingut