Alberto Fabra durant l'acte institucional de la Diada del País Valencià al Palau de la Generalitat. (Foto. EFE)
Alberto Fabra durant l'acte institucional de la Diada del País Valencià al Palau de la Generalitat. (Foto. EFE)
València

Alberto Fabra afirma que el "rupturisme" a Catalunya és el principal risc per a Espanya

El president valencià defensa la unitat de l'Estat i rebutja el procés català durant el seu discurs de la Diada del País Valencià

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha manifestat que els "moviments separatistes i rupturistes", com el que "es vol plantejar a Catalunya" d'aquí un mes, són "el principal risc al qual s'enfronta Espanya". Fabra ho ha dit en el discurs de l'acte institucional de la Diada del País Valencià al Palau de la Generalitat.

El president autonòmic ha explicat que aquest any és "el primer exercici en què comença la recuperació econòmica", però que per consolidar-la es necessita l'estabilitat política, "sense potenciar ni fer costat a aventures arriscades que no sabem cap a on condueixen".

El cap de l'executiu valencià ha dit que els "nous temps" requereixen "noves formes de fer política", i per a això és "fonamental tornar a recuperar la confiança dels ciutadans" i "encunyar en termes polítics" paraules com transparència, honestedat, exemplaritat, dedicació o diàleg. Alberto Fabra ha proclamat: "Espanya és la nostra pàtria comuna" i aquest "sentiment d'unitat és part" de la història dels valencians.

Abans del seu discurs, Fabra ha distingit amb les medalles de la Generalitat Valenciana el rei Felip VI i l'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez, a títol pòstum, en reconeixement  "al seu compromís amb el futur d'un poble".

 

 

Anar al contingut