París

Juppé descarta presentar-se com a candidat de la dreta en lloc de Fillon

Sarkozy s'ofereix a reunir-se amb Fillon i Juppé per trobar una sortida a la crisi de la dreta francesa

RedaccióActualitzat

L'ex-primer ministre francès, Alain Juppé, derrotat a les primàries de la dreta, ha assegurat aquest matí que no optarà a la presidència del país, en substitució de François Fillon, citat pel jutge per les suposades ocupacions fictícies de la seva dona i dos fills. En una declaració pública a Bordeus, d'on és alcalde, Juppé, trist i resignat, ha dit que no es considera amb prou capacitat d'unir la seva família política:

"No estic en condicions, avui, d'aconseguir la unió necessària al voltant d'un projecte federador. I és per això que confirmo, una vegada i per sempre, que no seré candidat a la presidència de la República. És el que els diré a Nicolas Sarkozy i a François Fillon si volen reunir-se amb mi."

Aquest dilluns, l'expresident Nicolas Sarkozy s'havia ofert a reunir-se amb Juppé i Fillon per trobar una sortida digna i creïble a la crisi oberta al partit conservador. Juppé ha reconegut que "és massa tard" per a ell, i que no representa la "renovació".

 

 

Alain Juppé ha criticat la insistència de Fillon a presentar-se a les presidencials, tot i les investigacions judicials:

"El començament de les investigacions de la justícia i el seu sistema de defensa basat en la denúncia d'un suposat complot i d'una voluntat d'assassinat polític l'han conduït a un carreró sense sortida"

També s'ha mostrat preocupat per la manifestació d'aquest diumenge per fer costat Fillon perquè opina que hi ha "un nucli de militants que s'ha radicalitzat". El candidat de la dreta va rebre un bany de masses a París, en un míting que va aplegar unes 40.000 persones segons la policia, 200.000 segons els organitzadors.

La formació conservadora ha convocat per aquesta tarda un consell polític amb caràcter d'urgència per avaluar la situació de la candidatura, cada cop més sacsejada per l'escàndol que esquitxa Fillon.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut