París

Fillon treu els seus partidaris al carrer per mantenir-se com a candidat

François Fillon manté la candidatura i Alain Juppé, el seu rival a les primàries, explicarà dilluns la seva posició

RedaccióActualitzat

François Fillon esgota els seus últims cartutxos per intentar mantenir-se com a candidat dels conservadors a les presidencials. Cada cop més aïllat dins del seu partit i acorralat judicialment, ha decidit reunir els seus partidaris en una manifestació al centre de París, a l'esplanada del Trocadéro, davant de la torre Eiffel

Fillon s'ha presentat acompanyat d'un nodrit grup de dirigents, els que encara no l'han abandonat, que han aguantat al seu costat, i a estones sota la pluja i el vent. El candidat ha fet un discurs dur amb els desertors i amb els altres candidats, però també autocrític, reconeixent que s'havia equivocat contractant la seva dona i després dubtant com explicar-ho. 

En un to combatiu, Fillon ha denunciat els "atacs per totes bandes" de què és víctima, abans de fer una crida als responsables de la dreta a fer "un examen de consciència".

"M'ataquen per totes bandes i jo, en consciència, us he d'escoltar. He d'escoltar aquesta gran multitud. Però també m'he d'interrogar sobre els que dubten i fugen de la nau. La seva responsabilitat és immensa, la meva també."

L'objectiu del candidat conservador és demostrar que té suport popular en un moment en què el seu partit gairebé l'ha abandonat i ja pensa en Alain Juppé, que va quedar segon en les primàries. 

El seu partit, els Republicans, ha convocat per dilluns una reunió urgent per trobar una sortida a la crisi. Juppé ha convocat els mitjans, també dilluns, a Bordeus, per anunciar la seva posició.

La justícia investiga Fillon pel cas de les feines fictícies que suposadament va atribuir a la seva dona i dos fills seus.

Precisament, la seva dona, Penelope Fillon, ha trencat el silenci aquest diumenge en una entrevista a un diari francès. Assegura que el seu marit està determinat a continuar. També diu que les feines que va fer eren variades i no pas inventades.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut