Interior d'un autobús de TMB, amb una màquina expenedora en primer pla
La majoria de tarifes del transport públic de l'àrea de Barcelona mantenen el preu

Així queden els preus del transport públic el 2023 amb les bonificacions aprovades

Els títols adquirits aquest any seran vàlids fins al desembre del 2023, tret de la T-Casual, que caducarà el 15 de gener

Actualitzat

Els preus que pagaran els usuaris del transport públic l'any que ve queden definitivament congelats excepte en el cas de la T-Casual.

La bonificació del 30% del govern espanyol -en vigor des del setembre- es mantindrà tot el 2023 per a la T-Usual i la T-Jove, segons ha aprovat el Consell de Ministres d'aquest dimarts, en què el govern espanyol ha anunciat un nou pla de mesures.

Fa uns dies, l'Autoritat del Transport Metropolità ja va anunciar que allargava el descompte del 20% en els mateixos abonaments.

Per tant, es manté el descompte del 50% i els preus de la T-Usual i la T-Jove quedaran com fins ara durant tot el 2023: per exemple, 20 euros per a la T-Usual d'una zona i 40 per a la T-Jove, vàlida per a tres mesos.

En canvi, la T-Casual d'una zona passarà de 7,95 euros a 11,35 perquè no té cap bonificació, ni del govern espanyol ni de l'ATM.

També es mantenen les bonificacions dels títols de transport amb més orientació social, destinats a famílies monoparentals, famílies nombroses o persones a l'atur.

Aquestes són les tarifes per a l'any que ve:

 

 

Quan caduquen els abonaments de transport públic

Els títols adquirits aquest any -que estava previst que caduquessin el 15 de gener- seran vàlids fins al 31 desembre del 2023, amb l'excepció de la T-Casual, que sí que només es podrà fer servir els primers quinze dies de l'any.

Els títols de transport que no s'hagin estrenat es podran canviar pels nous, pagant la diferència, fins al 31 de març de 2023.

T-Jove fins als 30 anys

El que encara és una incògnita és quan s'aplicarà l'ampliació de la T-Jove dels 25 als 30 anys.

El president Pere Aragonès s'hi va comprometre al setembre, durant el debat de política general al Parlament, però està pendent de les negociacions dels pressupostos.

Quan s'hagin resolt totes les qüestions pendents --polítiques, administratives i tècniques-- es podrà anunciar l'entrada en vigor d'aquesta mesura.


Rodalies gratis

El govern espanyol ja va confirmar a començament d'octubre que tots els títols multiviatge de Renfe sortiran gratis durant el 2023, com ja ha passat des del setembre fins al desembre.

Renfe ha anunciat que, a partir del 29 de desembre, es podran aconseguir els abonaments gratuïts per a Rodalies i mitjana distància, que seran vàlids fins al 30 d'abril. Caldrà renovar aquests abonaments cada quatre mesos.

A Catalunya, com a novetat, els abonaments de Rodalies es podran adquirir a través de l'app de Rodalies i, des d'allà, s'obtindrà un codi QR per accedir directament pels controls d'accés, sense necessitat de fer el bescanvi per un bitllet magnètic.

Recentment, s'han aprovat canvis en les condicions per evitar que se'n faci un mal ús. Per exemple, hi ha un màxim de 4 viatges al dia per a un mateix trajecte i un mínim de temps abans de poder repetir un mateix trajecte.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut