Una usuària comprant un abonament al metro el primer dia amb bonificacions
Una usuària comprant un abonament al metro el primer dia amb bonificacions

Queixes entre els usuaris perquè totes les targetes de transport caduquen el 15 de gener

Per poder aplicar els descomptes que hi ha hagut entre setembre i desembre s'ha reduït a 15 dies el període de validesa dels títols comprats el 2022

Els descomptes en els títols de transport dels últims mesos de l'any 2022 han tingut una contrapartida: tots els comprats durant aquest any caducaran el 15 de gener del 2023.

D'aquesta manera s'ha trencat el costum de poder fer-los servir d'un any per l'altre fins al 31 de març, i els anys que no s'han apujat els preus fins i tot més enllà.

Això està sent sobretot problemàtic amb els títols que duren tres mesos, sobretot la T-Jove, perquè comprar-ne una ara implica que només es podrà fer servir durant un mes:

La mesura també suposa un greuge per als títols no bonificats. Fins ara tenien tres mesos sencers per esgotar-los i ara es queden amb 15 dies. Tots els títols caduquen dos mesos i mig abans.


"Com es menja, això?"

Molts usuaris ja n'eren conscients, però altres no ho sabien i s'han trobat que n'han comprat aquests dies, i se n'han queixat a les xarxes socials:


Es va explicar quan es van anunciar els descomptes

És un problema que també passa amb els títols sense data final, com la T-Casual, i els mensuals, com la T-Usual, que si es compra ara ja no es podrà aprofitar un mes sencer.

Els serveis d'informació del sistema públic de transport estan explicant a aquests usuaris que això ja era públic des del moment en què es van anunciar els descomptes:


Els títols no utilitzats es podran canviar

En tot cas, qui hagi comprat aquest any un títol de transport, ja sigui de cartró o amb la T-Mobilitat, i l'hagi fet servir, en tots els casos caducarà el 15 de gener, i no serà vàlid més enllà.

Si s'ha comprat, però no s'ha utilitzat, llavors hi ha la possibilitat de canviar-lo per un del 2023 entre l'1 de gener i el 31 de març i pagar la diferència de preu que hi hagi.

Tot això podria canviar si finalment els preus no canvien, perquè no hi ha pujada de tarifes i es prorroguen els descomptes que hi ha hagut des del setembre fins al desembre.

En tot cas, fins que això no s'aclareixi, l'alternativa disponible fins a l'1 de gener, quan entraran en vigor les noves tarifes, és comprar targetes T-Casual de 10 viatges, o T-Usual d'un mes si malgrat tot surt més a compte.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut