La Selva del Camp

Agricultura avalua els danys causats pels aiguats i prepara ajuts

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Jordi William Carnes, s'ha reunit a la Selva del Camp amb alcaldes i representants del sector agrari de les comarques de Tarragona per avaluar els efectes produïts per la pluja caiguda en les últimes hores. L'administració està estudiant mesures per pal·liar els efectes dels aiguats. Les comarques tarragonines del Baix Camp, l'Alt Camp i el Tarragonès i les del Montsià i la Terra Alta de les Terres de l'Ebre són a hores d'ara les que han patit més danys per la pluja. En aquests moments, tècnics del Departament d'Agricultura estan avaluant les zones afectades.

Actualitzat

Els principals cultius afectats han estat l'avellana, sobretot al Baix Camp. Els danys podrien haver estat més importants, però afortunadament la recol·lecció està força avançada. En relació amb el cultiu de la vinya, de moment no s'han produït danys, tot i que si el període de pluges s'allargués hi podria haver atacs de podridura en el raïm. A les Terres de l'Ebre, el cultiu més afectat ha estat l'arròs, principalment a la comarca del Montsià.

Les actuacions previstes pel Departament d'Agricultura començaran per restablir els accessos a les instal·lacions agràries afectades i així poder reprendre l'activitat. A partir de dilluns, tècnics del departament i ajuntaments es posaran en marxa per arranjar camins.

Segons ha dit el conseller Carnes la setmana vinent el Departament d'Agricultura es reunirà amb les cooperatives per avaluar de quina manera se'ls pot ajudar en les afectacions. El conseller també ha explicat que en la propera convocatòria dels ajuts a plans de millora, es prioritzarà aquelles explotacions que hagin estat afectades per les pluges. 

Agricultura també estudia millorar les assegurances pel que fa als cultius llenyosos (vinya i olivera), que tenen un percentatge d'assegurament baix. Properament, la Comissió Territorial d'Assegurances Agràries de Catalunya es reunirà per tal de tractar d'aquest tema. D'altra banda, les explotacions afectades es podran acollir a la línia de préstecs establerta per l'ICCA per pal·liar les pèrdues sofertes per fenòmens meteorològics.




Anar al contingut