Càrrega dels Mossos durant el desallotjament dels "indignats" acampats a la plaça Catalunya de Barcelona el 27 de maig.
El 70% de denúncies s'interposen després de manifestacions ciutadanes.
Barcelona

Admesa a tràmit una querella contra Puig per les càrregues contra els indignats

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit una querella contra el Conseller d'Interior, Felip Puig, arran de les càrregues contra els indignats durant el desallotjament de la plaça Catalunya de Barcelona, el 27 de maig. El cas ja té una magistrada assignada, que haurà d'estudiar les acusacions per excés en l'ús de la força, apropiació d'informació personal i destrosses en propietats privades. És el que conté la querella presentada per un dels acampats aquell dia a la plaça Catalunya: Àngel Badia, un membre del col·lectiu d'indignats que també és doctor en noves tecnologies de la Universitat de Phoenix. La seva és una de les vint denúncies contra el conseller d'Interior que estan en procés de ser tramitades.

Actualitzat
Fonts d'Interior han explicat a Europa Press que, de moment, aquest pas és un tràmit i que, com que Felip Puig és conseller, l'alt tribunal català és el que té la competència per, si fos el cas, investigar i jutjar-lo.

La querella va ser presentada al juny per l'activista i doctor en noves tecnologies per la Universitat de Phoenix, Àngel Badia, que considera que les càrregues a plaça Catalunya durant el desallotjament van ser un atac "injustificat i desproporcionat" a ciutadans no violents.

La demanda, presentada per l'advocat Josep Jover, destaca que es van produir danys en les propietats privades de les persones "sense venir a tomb" i que la policia es va apropiar de dades de caràcter personal de més de 30.000 ciutadans a través dels ordinadors requisats, als quals es va accedir sense ordre judicial.

Pel que fa a les càrregues, en la querella s'assegura que els Mossos "no són prou conscients de les responsabilitats que comporta la professió que han escollit", i que van vulnerar els principis d'utilització de la força en les declaracions internacionals d'obligatori compliment a Espanya, en ser tractats internacionals ratificats i publicats.


Anar al contingut