Estats Units

Acusen Johnson & Johnson de vendre pròtesis de maluc defectuoses tot i saber-ho

Un advocat de Barcelona aconsegueix documents interns del fabricant en què s'admeten dubtes, malgrat que les va continuar venent durant 3 anys

RedaccióActualitzat

Acusen la multinacional Johnson & Johnson nord-americana de vendre pròtesis de maluc defectuoses tot i saber-ho de feia anys. Un advocat de Barcelona ha aconseguit documents que ho demostrarien. A Catalunya hi pot haver 200 afectats que els hi van implantar en hospitals públics i privats dels 3.000 que es calcula que hi ha a l'estat espanyol.

Fins ara, la justícia de diversos països ha absolt o condemnat la farmacèutica segons cada cas. Ara, aquests documents, procedents dels Estats Units, posen en evidència que la companyia era conscient dels dubtes de les pròtesis ja el 2007, i malgrat això va continuar venent-les als hospitals i implantant-les als pacients durant 3 anys. L'empresa sempre ha dit que abans del 2010 en desconeixia les deficiències.

Segons l'advocat, al món hi ha unes 90.000 persones amb aquestes pròtesis de maluc defectuoses, 40.000 de les quals a Europa.

Alguns dels centenars d'afectats reclamen justícia i indemnitzacions i ja han portat el cas als jutjats.

L'empresa, per la seva banda, assegura que abans del 2010 en desconeixia les deficiències.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut